Diz atelleri
Diz yaralanmaları sonrası stabilizasyon
Diz atelleri farklı şekillerde kullanılabilir: Örneğin sert çerçeveli bir atel, çapraz bağ ameliyatının ardından kullanılabilir. Yumuşak bir atel, daha düşük ciddiyetteki yaralanmalara yönelik tedaviler için tercih edilebilir. Örneğin, iç veya dış yan bağ yaralanmalarından sonra diz stabilizasyonu ve immobilizasyonu için.
"Diz, insan vücudundaki en çok kullanılan eklemlerden biridir ve bu nedenle ağrı ve yaralanmalara karşı özellikle duyarlıdır. medi, üç farklı diz ateli modeli geliştirmiştir.
Örneğin, koşarken veya zıplarken ansızın yönünüzü değiştirdiğinizde, bir çapraz bağ yırtığı meydana gelebilir. Hareket çok şiddetli ise, diz ekleminin ortasındaki çapraz bağlar kopabilir.
Menisküs, uyluk kemiği ve kaval kemiği arasında yer alır ve bacakta optimum basınç dağılımını sağlar. Menisküs duyarlılığı yaşla birlikte artar - yırtılmaya, yıpranmaya müsait hale gelirler. Menisküs yaralanması genellikle ameliyat gerektirir.
Çapraz bağ ya da menisküs ameliyatlarından sonra, doktor hastanın rehabilitasyona başlamasına ve hareketliliğin mümkün olduğunca çabuk yeniden kazanılmasına yardımcı olması için bir diz ateli önerebilir. Fleksiyon/ekstansiyon açısı iyileşme ve tedavi gereksinimlerine bağlı olarak kişiye özel ayarlanabilir."